Veelgestelde vragen
In principe is VSR KMS in iedere omgeving toepasbaar. Voor de veel voorkomende gebouwsoorten en ruimtecategorieën is KMS uitgewerkt in een indicatieve beoordelingshandleiding. Voor dit soort specifieke omgevingen zullen wellicht aanvullingen op de beoordelingshandleiding nodig zijn. Er zijn diverse voorbeelden bekend uit industrie, voedingsmiddelen industrie en gezondheidszorg waar VSR KMS met goed resultaat in cleanrooms wordt toegepast. Afhankelijk van de specifieke case (soort cleanroom, hygiëneaspecten en werkprogramma) zouden wij u kunnen helpen bij het aandragen van voorbeelden en aandachtspunten. In veel gevallen kan men met een AQL van 3 % en de huidige beoordelingshandleiding al goed uit de voeten. In de VSR Praktijkrichtlijn PR 1.2. zijn ook de tabellen 1% en 2% beschikbaar. Er is geen reden dat cleanrooms niet gecontroleerd kunnen worden met VSR KMS. Daarbij kan - in specifieke situaties - aanvullend gebruik worden gemaakt van technische middelen zoals een ATP-meting.
Voor een schoonmaakbedrijf is ruimtenummerherkenning wellicht interessant maar voor een eindkeuring/steekproef is het niet belangwekkend. Het schoonmaakbedrijf kan wel meelopen met de keuring om e.e.a. zelf te kunnen vaststellen en maatregelen te kunnen nemen.
Binnen VSR-KMS is het niet omschreven. Het zou in het bestek of in het programma moeten staan. Reikhoogte is persoonsafhankelijk. Mocht je daar iets over willen opnemen, dan kun je beter bijvoorbeeld 'deurhoogte' hanteren.